Deserturi

# prajitura cu biscuiti # retete cu pere #parjitura cu smochine #desert cu fructe

Prajitura cu pere, smochine si biscuiti

Prajitura cu pere, smochine si biscuiti este usor de preparat si foarte gustoasa. Se poate servi cu inghetata de vanilie pe deasupra.


Ingrediente pentru prajitura cu pere, smochine si biscuiti


100 grame biscuiti
200 grame faina
100 grame malai
20 grame zahar
10 grame praf de copt
sare
50 grame unt
250 grame smantana
400 grame smochine
500 grame pere feliate
150 grame zahar
sucul si coaja rasa de la o portocala
scortisoara
10 grame amidon
300 ml vin
100 grame fulgi de migdale.


Cum se prepara prajitura cu pere, smochine si biscuiti


Intr-un robot de bucatarie, amesteca biscuitii. Adauga faina, malaiul, zaharul, praful de copt si sarea. Adauga apoi untul. Transfera compozitia intr-un bol si amesteca cu smantana, pana obtii un aluat elastic.

In alta tava, amesteca perele, smochinele, zaharul, coaja de portocala si scortisoara. Intr-un bol, amesteca sucul de portocala cu amidonul si toarna peste fructe. Deasupra intinde aluatul si unge cu putina smanatana. Presara fulgii de migdale.

Da tava la cuptor pentru 50 de minute. Inainte de a servi prajitura, lasa sa se raceasca 30 de minute.


Cum se serveste prajitura cu pere, smochine si biscuiti


Prajitura cu pere, smochine si biscuiti se serveste ca atare sau cu inghetata de vanilie.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului