Ingrediente:
- 36 piscoturi pentru sampanie
- pentru mousse:
- 100 grame de ciocolata neagra
- 250 grame de mascarpone
- 400 grame de smantana cu 20% grasime
- o lingura cu rom (sau esenta de rom - 1 lingurita)
- 50 grame de zahar pudra (sau dupa preferinte)
- 5 grame de gelatina
- 25 ml de apa rece
- pentru insiropat:
- 400 ml de cafea indulcita sau nu (dupa preferinte)
- pentru frisca:
- 200 ml de smantana pentru frisca cu 30% grasime
- pentru decor:
- 3-4 cuburi de ciocolata rasa
Cum se prepara prajitura cu piscoturi si mousse de ciocolata
Pentru crema: Ciocolata taiata bucati se pune intr-o cratita si se toarna peste ea 100 ml de smantana. Amesteca-le bine si separat, intr-un alt bol pune branza mascarpone adauga zaharul si mixeaza pana cand se omogenizeaza compozitia. Adauga restul de 300 ml de smantana si mixeaza din nou pana la omogenizare. Amesteca treptat crema de ciocolata cu cea de mascarpone. Atentie, este foarte important ca temperaturile cele doua compozitii sa fie identice.
Adauga o lingura de crema de ciocolata, amesteca bine, apoi mai pune inca 1-2 linguri si tot asa pana omogenizezi bine cele doua compozitii.
Intr-o cratita pune gelatina si adauga 25 de ml de apa. Lasa amestecul la hidratat 10 minute si, intre timp, inmoaie fiecare piscot in cafea, apoi asaza-l in tava. Continua procesul pana cand formezi un rand de piscoturi insiropate. Dupa ce gelatina s-a hidratat, topeste-o pe baie de aburi sau, eventual, in cuptorul cu microunde. Adauga gelatina topita in crema de ciocolata procedand la fel ca atunci cand ai combinat cele doua creme intre ele, adica treptat. Toarna crema peste piscoturi, dupa care mai formezi un rand de piscoturi insiropate si le asezi peste crema. Bate frisca, dupa care pune-o peste ultimul strat de piscoturi. Niveleaza si apoi rade cuburile de ciocolata peste. Baga la rece pana a doua zi.
Consumul a 2,5 grame de pulbere de cacao naturala imbunatateste acuitatea vizuala in timpul zilei la adultii tineri sanatosi, potrivit cercetarilor de la Universitatea Complutense din Madrid (UCM) si Institutul de Stiinta si Tehnologie Alimentara si Nutritie (ICTAN) al CSIC.
Sursa foto: pexels.com