Deserturi

#pajitura cu prune #pajitura #retete prune #prune

Prajitura cu prune, un must la inceput de toamna

Profita de sezonul prunelor si prepara o prajitura delicioasa cu prune. Se prepara relativ usor si cu siguranta vei dori sa o prepari tot mai des.

Ingrediente pentru prajitura cu prune

Pentru blat

  • 100g unt
  • 250g zahar
  • 3 oua mari
  • 200g iaurt grecesc (preferabil cu 10% grasime)
  • 300g faina
  • coaja rasa de la o porocala
  • coaja rasa de la jumatate de lamaie
  • ½ fiola esenta de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare

Pentru umplutura

  • 1/2 kg prune
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara
  • ½ lingurita nucsoara

Cum se prepara prajitura cu prune

Prepara mai intai amestecul de condimente pentru prune, amestecand intr-un castron zaharul, zaharul vanilat, scortisoara si nucsoara. Spala bine prunele, taie-le in jumatati si indeparteaza samburele. Pune-le intr-un castron si presara peste acestea amestecul de zahar cu condimente.

Intr-un castron pentru mixer adauga untul (la temperatura camerei) si zaharul. Mixeaza bine pana obtii o crema fine si zaharul se topeste. Adauga apoi ouale treptat, continuand sa mixezi. Adauga iaurtul, coaja de portocala si lamaie, vanilia, sarea si praful de copt. Amesteca bine pana la omogenizare, apoi incorporeaza treptat faina.

Toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si pune deasupra prunele. Coace prajitura timp de 25-30 de minute, la cuptorul preincalzit la 180oC.

Cum se serveste prajitura cu prune

Lasa prajitura sa se racceasca complet inainte de a o taia. Taie prajitura cubulete si asaz-o pe un platou. O poti pudra cu putin zahar pudra pentru a avea un aspect mai placut. Poate fi decorata si cu frisca.

Sursa foto: koshercamembert.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare