Deserturi

#prajitura #cacao #prajitura de cacao #culinar #reteta #acasa.ro

Prajitura de cacao cu glazura de albus

prajitura de cacao cu glazura de albus este un desert delicios preparat de mine de Sfantul Valentin pentru prietenul meu. O recomand tuturor celor care le plac dulciurile.

 

De ce ingrediente ai nevoie:

Pentru blat:

  • 6 oua,
  • 150 gr zahar, 
  • 2 linguri cacao,
  • 1 pliculet praf de copt stins cu 2 lingurite otet,
  • faina.

Pentru crema:

  • 4 galbenusuri,
  • 1 pliculet zahar vanilat,
  • 2 linguri faina,
  • 200 ml lapte,
  • 3 lingurite cacao,
  • 1 pachet de unt
  • 150 g zahar pudra.

Pentru glazura:

  • 4 albusuri,
  • 200 g zahar.

Pentru sirop:

  • 1 pahar mare cu apa ( 200 ml),
  • 3 linguri zahar,
  • o lingurita esenta de rom.

Cum se prepara:

Blatul:

  • Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc, se adauga cacaua si praful de copt.
  • Albusurile se bat spuma separat, si se adauga peste galbenusuri, alternativ cu faina.
  • Se freaca pana se incorporeaza (se pune faina pana se face o crema ca budinca).
  • Aceasta compozitie se toarna intr-o tava unsa cu margarina sau tapetata cu  hartie de copt si se coace la foc potrivit, timp de 30 minute.

Crema:

  • Se amesteca galbenusurile cu zaharul vanilat, faina si cacaua, se adauga treptat laptele si se amesteca pana se omogenizeaza. Apoi se pune pe foc. Se fierbe pana se ingroasa, apoi se da la rece.
  • Separat, se freaca spuma untul cu zaharul pudra, apoi se amesteca cu crema facuta anterior (cea data la rece).

Glazura:

  • Se bat spuma albusurile cu zaharul pe baie de abur (pentru a se dizolva zaharul), pana se intareste. Apoi dai la rece.

Siropul:

  • Se fierbe apa cu zaharul, se lasa sa se raceasca si apoi se adauga esenta de rom.

Montarea prajiturii:

  • Se insiropeaza  blatul cu siropul (blatul trebuie sa fie rece). Se intinde crema de cacao, iar deasupra acesteia glazura de albusuri. Pentru efect, deasupra se poate rade ciocolata , se poate pune nuca de cocos sau ce doriti.

Cum se serveste:

  • Se serveste rece, alaturi de un pahar de vin demidulce.

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete