Ingrediente pentru serbetul cu inghetata in 3 culori
- o halba de coacaze proaspete
- o lingura de apa
- 1/2 cana de zahar
- 1 1/2 lingura de suc de lamaie
- 1 1/2 lingura de amidon de porumb
- o halba de serbet de capsuni
- o caserola de inghetata de vanilie
- coacaze proaspete
- capsuni proaspete
Cum se prepara serbetul cu inghetata in 3 culori
Amesteca apa si coacazele intr-o cratita medie si fierbe-le la foc mic timp de 2 minute. Adauga zaharul si mai lasa-le la fiert inca 2-3 minute.
Amesteca intr-un bol sucul de lamaie si amidonul de porumb si adauga mixul peste coacaze, apoi fierbe-le impreuna inca 2 minute si lasa-le la racit.
Pune serbetul intr-o tava tapetata cu folie de plastic alimentara si niveleaza-l cu ajutorul unei spatule. Lasa-l la racit in congelator timp de doua ore.
Inmoaie inghetata de vanilie si adauga o jumatate din ea peste serbet. Amesteca cealalta jumatate cu 3/4 din sosul de coacaze si asaz-o in tava. Congeleaza desertul inca o ora.
Cum se serveste serbetul cu inghetata in 3 culori
Acest desert se serveste rece. Decoreaza-l cu cateva coacaze si capsuni proaspete, pentru un aspect mai apetisant.
Sursa foto: spoonful.com