Deserturi

#inghetata #serbet #desert racoritor #desert vara

Prajitura fara coacere, ideala vara: Serbet cu inghetata in 3 culori

Serbetul cu inghetata in 3 culori este o prajitura fara coacere si racoritoare, perfecta pentru zilele toride, ce poate fi preparata de orice incepator.

Ingrediente pentru serbetul cu inghetata in 3 culori

  • o halba de coacaze proaspete
  • o lingura de apa
  • 1/2 cana de zahar
  • 1 1/2 lingura de suc de lamaie
  • 1 1/2 lingura de amidon de porumb
  • o halba de serbet de capsuni
  • o caserola de inghetata de vanilie
  • coacaze proaspete
  • capsuni proaspete

Cum se prepara serbetul cu inghetata in 3 culori

Amesteca apa si coacazele intr-o cratita medie si fierbe-le la foc mic timp de 2 minute. Adauga zaharul si mai lasa-le la fiert inca 2-3 minute.

Amesteca intr-un bol sucul de lamaie si amidonul de porumb si adauga mixul peste coacaze, apoi fierbe-le impreuna inca 2 minute si lasa-le la racit.

Pune serbetul intr-o tava tapetata cu folie de plastic alimentara si niveleaza-l cu ajutorul unei spatule. Lasa-l la racit in congelator timp de doua ore.

Inmoaie inghetata de vanilie si adauga o jumatate din ea peste serbet. Amesteca cealalta jumatate cu 3/4 din sosul de coacaze si asaz-o in tava. Congeleaza desertul inca o ora.

Cum se serveste serbetul cu inghetata in 3 culori

Acest desert se serveste rece. Decoreaza-l cu cateva coacaze si capsuni proaspete, pentru un aspect mai apetisant.

Sursa foto: spoonful.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete