Deserturi

#desert #luna plina #prajitura

Prajitura luna plina

O prajitura in forma de luna plina este interesanta si apetisanta atat pentru cei mici, cat si pentru adulti. Foloseste o glazura de lamaie pentru un efect deosebit.

Ingrediente pentru prajitura luna plina

 

Cum se prepara prajitura luna plina


Incalzeste cuptorul la 175 grade Celsius. Unge o hartie de copt si aseaza-o intr-o tava de copt in forma rotunda.

Bate bine grasimea de aluat, punand zaharul treptat, pentru a obtine aluatul. Adauga ouale batute.
Intr-un alt castron pune praful de cacao si adauga apa fierbinte, treptat, pana cand dizolvi complet praful de cacao.

Intr-un alt castron pune faina, sarea, bicarbonatul si praful de copt. Amesteca bine. Apoi ia a doua si a treia compozitie si adaug-o treptat peste prima, pentru a obtine un singur amestec. Adauga apoi vanilia si toarna totul in tava de copt.

Da tava la cuptor pentru jumatate de ora.

Combina zaharul pudra cu suc de lamaie si cu coaja de lamaie pentru a obtine glazura. Cand prajitura este gata, toarna peste ea glazura.
 

Cum se serveste prajitura luna plina



Se serveste la temperatura camerei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete