Nicoleta Luciu, mama a patru copii, este adepta stilului de gatit, dietetic, fara praf de copt, bicarbonat si fara drojdie! Iata ultima reteta publicata de Nicoleta Luciu pe blogul sau.
Prajitura speciala
Ingrediente:
- oua
- faina
- ulei
- zahar vanilat
- zahar brun
Mod de preparare
- Separam albusul de galbenus. Eu am luat toate ouale din frigider. Opt la numar!
- Adaugam peste galbenusuri zaharul brun (aproximativ 8 linguri mari) si zaharul vanilat. Amestecam cu mixerul pana cand obtinem o compozitie omogena, iar zaharul se topeste.
- Albusurile se bat bine-bine cu mixerul, pana obtinem o spuma alba.
- Amestecam bine cele doua compozitii obtinute cu o lingura de lemn, incet, pentru a pastra textura spumei.
- Ungem un vas de yenna cu ulei, iar apoi il pudram cu putina faina alba. Adaugam compozitia obtinuta mai sus si… introducem vasul la cuptorul incalzit in prealabil. Temperatura: 180 de grade. Durata de coacere: 40 de minute!
Rezultatul e delicios. Inainte sa ma intrebi, nu, nu are gust de omleta! Poate fi consumata cu frisca, cu ciocolata sau cu fructe proaspete. Ti-am zis, e o prajitura speciala, cameleon, ideala pentru atunci cand ai musafiri ad-hoc si vrei sa-i impresionezi cu ceva gatit de tine, proaspat scos din cuptor, rapid si usor, recomanda Nicoleta Luciu pe blog.