Deserturi

#prajitura cameleon #prajitura Nicoleta Luciu #prajitura

Prajitura rapida si delicioasa, recomandata de Nicoleta Luciu! Este gata in 40 de minute!

Nicoleta Luciu, mama a patru copii, este adepta stilului de gatit, dietetic, fara praf de copt, bicarbonat si fara drojdie! Iata ultima reteta publicata de Nicoleta Luciu pe blogul sau.

Prajitura speciala

Ingrediente:

  • oua
  • faina
  • ulei
  • zahar vanilat
  • zahar brun

 

Mod de preparare

  1. Separam albusul de galbenus. Eu am luat toate ouale din frigider. Opt la numar!
  2. Adaugam peste galbenusuri zaharul brun (aproximativ 8 linguri mari) si zaharul vanilat. Amestecam cu mixerul pana cand obtinem o compozitie omogena, iar zaharul se topeste.
  3. Albusurile se bat bine-bine cu mixerul, pana obtinem o spuma alba.
  4. Amestecam bine cele doua compozitii obtinute cu o lingura de lemn, incet, pentru a pastra textura spumei.
  5. Ungem un vas de yenna cu ulei, iar apoi il pudram cu putina faina alba. Adaugam compozitia obtinuta mai sus si… introducem vasul la cuptorul incalzit in prealabil. Temperatura: 180 de grade. Durata de coacere: 40 de minute!

Rezultatul e delicios. Inainte sa ma intrebi, nu, nu are gust de omleta! Poate fi consumata cu frisca, cu ciocolata sau cu fructe proaspete. Ti-am zis, e o prajitura speciala, cameleon, ideala pentru atunci cand ai musafiri ad-hoc si vrei sa-i impresionezi cu ceva gatit de tine, proaspat scos din cuptor, rapid  si usor, recomanda Nicoleta Luciu pe blog.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului