Deserturi

#zahar #deserturi #prajitura toscana #merer

Prajitura toscana cu mere

Prajitura toscana cu mere este un preparat rustic, foarte gustos, pe care il poti face atunci cand vrei ceva bun si nepretentios.

Ingrediente pentru prajitura

6 felii subtiri paine de tara
1 cana lapte
3 oua
90 gr zahar pudra
3 linguri faina
1 lingura extract de vanilie
1 lingura unt nesarat
1 cana smantana
2 mere aurii, feliate, decojite
glazura de zahar

Cum se prepara prajitura

Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius si unge o tava cu ulei. Scoate coaja de la paine si taie miezul in bucatele. Pune apoi miezul intr-un recipient, toarna lapte peste el si lasa sa stea 30 de minute.

Amesteca cu un mixer ouale, zaharul, faina, vanilia si untul. Adauga treptat smantana, batand bine. Stoarce painea si arunca laptele. Preseaza miezul de paine pe fundul tavii . Adauga merele intr-o forma circulara. Toarna peste ele compozitia din oua si faina. Asteapta 10 minute. Da apoi tava la cuptor 50 de minute pana cand prajitura devine aurie.

Cum se serveste prajitura

Adauga glazura de zahar si serveste prajitura calda, cu inghetata sau frisca.

Foto: ipso -fatto.blogspot.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete