Ingrediente pentru prajitura Twix
Pentru blat:
- 200 g faina
- 100 g unt
- 100 g zahar
- un praf de sare
Pentru crema caramel:
- 400 g lapte condensat
- 125 g unt
- 30 g miere
- 1 plic zahar vanilinat
Pentru glazura:
- 200 g ciocolata cu lapte
- 50g unt de calitate
- 2 linguri de lapte
- esenta de rom
Cum se prepara prajitura Twix
In robotul de bucatarie adauga toate ingredientele pentru blat si mixeaza bine pana obtii un aluat sfaramicios, dar omogen.
Adauga aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, avand grija sa fie distribuit cat mai uniform. Coace-l timp de 30 de minute la 180oC, apoi scoate-l si lasa-l la racit.
In timp ce aluatul se raceste prepara crema caramel. Intr-o cratita pentru sosuri sau intr-un ibric adauga toate ingredientele si lasa-le sa fiarba la foc mic timp de circa 20-30 de minute sau pana cand caramelul prinde o culoare maro inchis. Adauga caramelul peste blat si intinde-l uniform cu ajutorul unei linguri.
Prepara apoi glazura. Taie ciocolata cubulete mici si adaug-o intr-o cratita impreuna cu untul si laptele. Topeste totul la foc mic, fara a lasa compozitia sa fiarba. Amesteca foarte bine cu lingura. La final adauga esenta de rom dupa gust.
Toarna glazura peste prajutura si asigura-te ca este foarte bine intinsa.
Lasa prajitura la firgier timp de minim 3 ore inainte de a o taia.
Cum se serveste prajitura Twix
Taie prajitura cubulete sau batoane si serveste-o alaturi de o cana de cafea sau de un pahar cu vin rosu.
Cei mici pot servi alaturi o cana de lapte.
Sursa foto: a1.ro