Deserturi

#migdale #lapte #oua #margarina #prajituri #faina #unt #trandafiri # apa de trandafiri

Prajiturele cu apa de trandafiri

Prajiturelele cu apa de trandafiri sunt un preparat potrivit pentru perioada verii. Le poti face oricand, pentru a avea in casa ceva dulce.
 

Ingrediente pentru prajiturele cu apa de trandafiri
 

  • 125 gr zahar pudra
  • 125 gr margarina
  • apa de trandafiri
  • ½ lingura extract de migdale
  • 2 oua batute usor
  • 125 gr faina
  • 25 gr migdale maruntite
  • lapte
  • 250 gr zahar pudra pentru fondant
  • 125 gr unt
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 2-3 picaturi colorant alimentar.
     

Cum se prepara prajiturelele cu apa de trandafiri
 

Incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Pune intr-un castron zaharul pudra si margarina si amesteca bine pana cand obtii o compozitie pufoasa. Adauga putina apa de trandafiri, apoi extractul de migdale si ouale, apoi amesteca bine pentru omogenizare.

Pune in alt recipient faina si migdalele tocate. Amesteca, apoi pune aceasta compozitie incet in prima compozitie, cea cu oua. Rezultatul trebuie sa fie o compozitie semi-lichida. Daca aluatul este prea gros, adauga cateva picaturi de lapte.

Toarna aluatul in forme de briose si pune-le la cuptor pentru 20 de minute.

Pentru glazura, amesteca zaharul de fondante cu untul, esenta de vanilie si cu colorantul alimentar.
In cazul in care compozitia obtinuta este prea groasa, adauga apa de trandafiri. Pune apoi glazura intr-un piston de decorat si deseneaza forma dorita pe suprafata brioselor.
 

Cum se servesc prajiturelele cu apa de trandafir

 

Se servesc la temperatura camerei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete