Prajiturile stralucitoare de Craciun sunt gustarea perfecta si delicioasa in ultima luna din an. Indulceste-ti si tu sarbatorile cu aceasta reteta simpla si usor de preparat.
Ingrediente prajituri stralucitoare de Craciun
- 140 g zahar pudra, cernut;
- 1 lingurita extract natural de vanilie;
- 1 galbenus de ou;
- 250 g de unt, taiat in cubulete marunte;
- 350 g faina cernuta.
Pentru decor
- 200 g zahar pudra, cernut;
- colorant alimentar, optional;
- bilute comestibile aurii si argintii;
- 2 m de panglica subtire, taiata in fasii de 10 cm.
Cum se prepara prajiturile stralucitoare de Craciun
Intr-un vas, cu ajutorul unei linguri de lemn, amesteca zaharul pudra, vanilia, oul si untul pana ce compozitia se omogenizeaza. Adauga faina pana obtii un aluat ferm. Aplatizeaza aluatul sub forma de disc si lasa-l la rece timp de 30 de minute.
Preincalzeste cuptorul la 170 de grade si tapeteaza un vas de copt cu hartie de copt. Intinde aluatul pe o suprafata presarata cu faina pana ce ajunge la grosimea de 1 cm. Cu formele de decupat pentru Craciun taie aluatul si pune-l la copt. Da prajiturile la cuptor timp de 12 minute.
Cum se servesc prajiturile stralucitoare de Craciun
Dupa ce s-au racit, coloreaza fiecare prajitura cu zahar pudra si decoreaz-o cu bilute comestibile stralucitoare.
Sursa foto: rmmagazine.co.uk