Prunele la cuptor cu miere reprezinta un desert savuros. Ornate cu crema de branza si sos aromat de miere, prunele devin un desert interesant.
Ingrediente pentru prune la cuptor
- 4 prune mari, taiate pe jumatate
- 3 linguri de crema de branza
- 1 lingurita lapte
- 70 grame miere
- 70 grame suc de portocale
- 10 grame unt.
Cum se prepara prunele la cuptor
Incalzeste cuptorul la 200 de grade . Unge tava de copt cu untul. Da tava la cuptor, timp de 3-4 minute, pana cand se topeste tot untul. Adauga mierea si sucul de lamaie si amesteca totul bine. Aseaza si prunele taiate, cu fata in jos. Lasa prunele la cuptor, timp de 25 - 30 de minute, pana cand sunt fragede si suculente.
Inainte cu 10 minute de a scoate tava din cuptor, intoarce prunele cu fata in sus si umplele cu sucul in care au stat in tava. Cat timp prunele sunt la cuptor, amesteca intr-un bol crema de branza cu laptele. Cand prunele sunt gata, scoate-le din cuptor.
Cum se servesc prunele la cuptor
Prunele la cuptor se servesc la temperatura camerei, ornate cu crema de branza si sucul in care au copt in tava.