Ingrediente pentru quiche-ul cu spanac, mozzarella si parmezan
- 1 lingura de ulei de masline extravirgin
- 1 ceapa alba
- 500g de spanac
- 5 oua
- 500g mozzarella
- 250g parmezan
- 1/2 lingura nucsoara
- sare
- piper macinat
Cum se prepara quiche-ul cu spanac, mozzarella si parmezan
Preincalzeste cuptorul la 180oC si unge o tava de quiche cu ulei.
Intr-o tigaie incapatoare incinge uleiul si caleste ceapa tocata marunt. Adauga apoi spanacul si caleste totul pana cand apa lasata se evapora iar spanacul se inmoaie. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Lasa-l apoi sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei.
Rade mozzarella si parmezanul.
Intr-un bol incapator amesteca ouale cu branza si nucsoara si asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Cand spanacul s-a racit, incorporeaza-l in amestecul de branza.
Adauga compozitia de quiche in tava si coace totul timp de 30-40 de minute, sau pana cand este bine patrunsa, iar la suprafata prinde o crusta auriu-maronie.
Cum se serveste quiche-ul cu spanac, mozzarella si parmezan
Poti servi quiche-ul cu spanac, mozzarella si parmezan atat cald cat si rece. Merge perfect alaturi de o salata sau alaturi de o felie de paine prajita.
Sursa foto: confessionsofachocoholic.com