Deserturi

#gris #zahar #scortisoara #nuci

Reteta de post: Halva

Daca in zilele de post ai pofta de halva , poti incerca varianta fara oua. Este simplu de preparat si este foarte aromata. In aceasta halva poti adauga si diverse arome.
 

Ingrediente pentru halva
 

 

Cum se prepara halvaua
 

Intr-o cratita fierbe apa cu zaharul, pana obtii un sirop. In alta cratita incinge uleiul si adauga grisul. Amesteca continuu cu o lingura de lemn. Asauga apoi treptat siropul si nuca.

Lasa halvaua pe foc pana compozitia capata consistenta. Ia halvaua de pe foc si acopera cu un capac. Lasa asa cateva minute. Rastoarna apoi halvaua pe o farfurie si pudreaza cu scortisoara .
 

Cum se serveste halvaua
 

Halvaua se serveste ca atare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului