Deserturi

# reteta italiana tiramisu #reteta tiramisu #tiramisu

Reteta italiana de tiramisu. Este 100% traditionala

Vrei sa pregatesti invitatilor tai un desert suta la suta italian! Tiramisu este o prajitura celebra in Italia si toata lume o adora. Daca vrei sa iti surprinzi musafirii cu cel mai bun tiramisu, dupa o reteta traditionala pe care o folosesc gospodinele din Venetia, Lombardia sau Toscana acum vei avea ocazia sa prepari un tiramisu ca la carte. Iata reteta orginala!

 

Ingrediente pentru o tava de 20x20 cm

- 4 oua

- 100 g zahar pudra

- 500 g branza mascarpone

- 300 g de biscuiti

- cafea neindulcita

- cacao, dupa gust

Mod de preparare tiramisu:

Separa galbenusurile si albusirile si adauga zaharul. Mixeaza-le pana cand obtii un amestec spumos. Adauga apoi mascarpone si amesteca din nou. Cu 10 minute inainte sa adaugati branza mascarpone, aceasta trebuie scoasa din frigider pentru a se inmuia si pentru a se amesteca mai usor.

Intr-un alt vas, bate albusurile pana devin spuma si apoi adauga peste ele galbenusurile batute bine cu zaharul. Se pune un strat de crema de mascarpone pe fundul unui vas de copt, iar apoi se aseaza piscoturile unul langa celalalt, formand primul strat. Inainte de a-i pune in tava, biscuitii trebuie inmuiati rapid pe ambele parti in cafea rece neindulcita.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete