Ingrediente pentru o tava de 20x20 cm
- 4 oua
- 100 g zahar pudra
- 500 g branza mascarpone
- 300 g de biscuiti
- cafea neindulcita
- cacao, dupa gust
Mod de preparare tiramisu:
Separa galbenusurile si albusirile si adauga zaharul. Mixeaza-le pana cand obtii un amestec spumos. Adauga apoi mascarpone si amesteca din nou. Cu 10 minute inainte sa adaugati branza mascarpone, aceasta trebuie scoasa din frigider pentru a se inmuia si pentru a se amesteca mai usor.
Intr-un alt vas, bate albusurile pana devin spuma si apoi adauga peste ele galbenusurile batute bine cu zaharul. Se pune un strat de crema de mascarpone pe fundul unui vas de copt, iar apoi se aseaza piscoturile unul langa celalalt, formand primul strat. Inainte de a-i pune in tava, biscuitii trebuie inmuiati rapid pe ambele parti in cafea rece neindulcita.