Fursecurile cu caise si ovaz sutn sanatoasa, satioase si potrivite pentru gustarile dulci ale celor mici. Pot fi servite cu lapte sau cacao, la micul dejun. La aceasta reteta se pot implica si cei mici care pot amesteca ingredientele.
Ingrediente pentru fursecuri cu caise si ovaz
- 140 grame fulgi de ovaz
- 140 grame zahar brun
- 200 grame caise uscate tocate
- 150 grame faina
- 20 ml sirop de artar
- 5 grame bicarbonat de sodiu
- 125 grame unt topit.
Cum se prepara fursecurile cu caise si ovaz
Intr-un bol amesteca fulgii de ovaz, zaharul, caisele tocate si faina intr-un bol. Intr- cratita mica, amesteca siropul de artar cu bicrbonatul de sodiu si 60 ml apa fiarta. Lasa pe foc pana cand toate ingredientele s-au combinat.
Lasa apoi sa se raceasca timp de 2 - 3 minute. Adauga untul si amesteca incet.
Adauga apoi compozitia aceasta peste faina si caise. Amesteca bine, pana toate ingredientele se combina. Lasa deoparte timp de 10 minute.
Formeaza apoi fursecuri pe care le asezi pe o tava tapetata cu hartie de copt. Da tava la cuptor pentru 20 de minute.
Lasa apoi frusecurile sa se raceasca complet inainte de a servi.
Cum se servesc furscurile cu caise si ovaz
Fursecurile cu caise si ovaz se servesc ca atare.