Merele cu iaurt sunt un desert delicios si cremos, pe gustul intregii familii, dar mai ales pe gustul celor mici.
Ingrediente pentru mere cu iaurt si condimente
- 1 1/2 cani vin rosu
- 3/4 cana zahar
- 1/2 cana suc proaspat de portocale
- coaja de portocala
- coaja de lamaie
- 1 bat scortisoara
- 1 steluta anason
- 4 mere aurii, decojite, fara cotor
- 1 cana iaurt (grecesc)
- 1 1/2 linguri miere
-
1 pastaie vanilie, taiata pe lung.
Cum se prepara merele cu iaurt si condimente
Amesteca vinul, zaharul, sucul de portocale, coaja de lamaie si portocala, scortisoara, anasonul si 2 cani de apa. Fierbe pana da in clocot. Adauga merele, da focul mai mic si fierbe 25 de minute. Scoate merele si strecoara lichidul din vas. Pune lichidul intr-o tigaie, iar continutul solid intr-un alt vas.
Fierbe lichidul 15 minute, pana obtii un sirop. Amesteca iaurtul cu mierea. Adauga semintele de vanilie. Amesteca bine in sosul de iaurt.
Cum se servesc merele cu iaurt si condimente
Merele se servesc cu sosul din tigaie si cu cel de iaurt.