Daca de 1 Mai ai planuri la iarba verde , rasfata-te cu un desert de sarbatoare: ananas la gratar, cu sos de tequila si inghetata de vanilie .
Ingrediente pentru ananas la gratar
- 1 ananas, feliat
- ¾ cana zahar brun
- 1 ½ lingurita extract de vanilie
- ½ lingurita scortisoara macinata
- ¾ cana tequila
- inghetata de vanilie
-
bete de frigarui
Cum se prepara ananasul la gratar
Amesteca intr-un castron zaharul, tequila, extractul de vanilie si scortisoara. Pune gratarul la foc, sa se incinga.
Prinde bucatile de ananas pe bete de frigarui si aseaza-le pe gratar. Unge-le cu sosul din castron, in timp ce se fac pe gratar. Lasa-le sa se faca pana prind putina culoare.
Cum se serveste ananasul la gratar
Ananasul se poate servi fierbinte. Pune-i alaturi o cupa de inghetata de vanilie.