Deserturi

#prajituri #oua #retete de 1 martie

Retete de 1 Martie: prajituri martisor in alb si rosu

Daca ai musafiri tocmai de Martisor , atunci ai putea sa le faci o surpriza frumoasa si sa prepari un desert atractiv, potrivit pentru 1 Martie. Fa un platou cu prajiturele acoperita cu glazura alba si rosie.

Ingrediente pentru prajituri in alb si rosu
 

  • 3 cani faina
  • ½ lingura bicarbonat de sodiu
  • ½ lingura praf de copt
  • ½ lingura sare
  • unt
  • 1 ¼ cana zahar
  • 2 oua
  • 1 galbenus de ou
  • ¾ lapte batut
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 1 lingura coaja de lamaie rasa
  • Pentru glazura:
  • 4 cani zahar
  • ¼ cana lapte
  • 3 linguri smantana
  • 2 linguri extract de vanilie
  • colorant rosu
     

Cum se prepara prajiturile martisor
 

Incalzeste cuptorul la 195 grade Celsius. Amesteca faina, bicarbonatul de sodiu si sarea.

Pune intr-un castron pentru mixer untul si zaharul si bate-le bine timp de 2 minute. Adauga apoi ouale si galbenusul de ou, cate unul pe rand, mixand de fiecare data dupa ce pui unul. Adauga apoi compozitia de faina treptat, in 3 randuri. Adauga si laptele batut, in doua randuri. Apoi adauga vanilia si coaja de lamaie.

Intinde intr-o tava o hartie de copt. Apoi foloseste o spatula pentru inghetata ca sa iei din compozitia obtinuta cu mixerul. Ar trebui sa asezi pe tava cate o “bila”, pana termini de pus tot aluatul. Prajiturelele trebuie sa fie aranjate astfel incat sa existe un spatiu intre ele, la fel ca bezelele.

Coace prajiturile in cuptor, pentru 15 minute, pana cand marginile prajiturelelor capata o culoare usor maronie. Scoate-le apoi din cuptor si lasa-le sa stea vreo 5 minute inainte de a le muta din tava.

Fa glazura pentru prajituri amestecand intr-un castron mare zaharul cu laptele si smantana. Toarna jumatate din compozitie intr-un al doilea castron si adauga extractul de vanilie, precum si colorantul rosu.

Foloseste prima glazura pentru a acoperi cu o pensula de bucatarie o jumatate din fiecare prajitura. Lasa sa se usuce vreo 20 de minute, apoi foloseste cealalta compozitie pentru a colora prajitura. Ar trebui sa obtii prajiturele care sunt pe jumatate albe, pe jumatate rosii.

Lasa-le o ora, sa se usuce bine.
 

Cum se servesc prajiturile martisor
 

Se servesc dupa ce sunt uscate bine.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului