Pentru Martisor, pregateste cateva prajiturele cu forma de trifoi . Sunt vesele si potrivite pentru un desert in prima zi de primavara.
Ingrediente pentru prajiturile cu trifoi
- 2 cani zahar granulat
- zahar verde
- 2 lingurite extract de vanilie
- 4 cani faina
- ½ lingurita sare
- 1 lingurita praf de copt
- 1 cana unt nesarat
- 2 oua mari
-
forme de prajituri
Cum se prepara prajiturile cu trifoi
Amesteca intr-un castron mare faina, praful de copt si sarea.
Intr-un alt castron pune zaharul granulat si untul. Amesteca-le bine cu ajutorul unui mixer. Dupa ce obtii o spuma, adauga si ouale si amesteca din nou, la viteza mica.
Toarna prima compozitie, cea cu faina, in castronul cu spuma, in doua etape. Adauga apoi vanilia. Da aluatul la frigider pentru 30 de minute .
Incalzeste cuptorul la 195 grade Celsius. Intinde cu facaletul aluatul, apoi foloseste o forma rotunda pentru a taia cerculete. Aseaza peste un cerculet o forma de prajitura care imita trifoiul, fara sa tai aluatul in adancime, pana jos. Tine forma de trifoi peste cercul de aluat si toarna zahar verde, astfel incat acesta sa se aseze sub forma de trifoi.
Repeta procedura pana termini tot aluatul. Da prajiturelele la frigider 10 minute, sa se mai intareasca. Apoi intinde intr-o tava o hartie de copt si pune prajiturelele. Lasa-le in cuptor 10 minute, pana cand s-au patruns.
Apoi scoate tava din cuptor si las-o sa se raceasca.
Cum se servesc prajiturile trifoi
Se servesc dupa ce s-au racit.