Deserturi

# orez cu prune #preparare retete #prune uscate #retete de post #retete #prune

Retete de post: cum sa prepari cel mai bun orez cu prune uscate

Cand te gandesti la orezul cu prune uscate, probabil ca iti aduci aminte de copilarie. De acea perioada in care bunicii ne delectau cu aceasta reteta simpla, dar atat de gustoasa. Daca vrei sa retraiesti acele momente, atunci o poti prepara chiar tu. Iata cat este de simplu!

Ingrediente pentru orezul cu prune uscate

  • 600 g prune deshidratate
  • 300 g orez pentru risotto
  • 100 zahar (sau dupa gust)
  • 100 ml ulei
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un bat de scortisoara
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie

Cum se prepara orezul cu prune uscate

Se verifica prunele sa nu aiba codite si apoi se spala intr-o apa. La urma se pun la fiert intr-o oala cu apa si se lasa sa dea in clocot timp de doua-trei minute. Se stinge focul si se lasa prunele sa se raceasca in apa apoi se scot cu o spumiera, pe o farfurie. Apa in care au fiert se pastreaza.

In aceasta etapa, daca doresti le poti scoate samburii.

Intr-o alta oala se pune orezul la fiert, impreuna cu batonul se scortisoara si sarea si se adauga treptat cate putina apa in care au fiert prunele. Apa trebuie sa fie fierbinte. Cand orezul incepe sa se umfle se adauga si prunele. Se continua sa se adauga apa pana cand orezul este bine fiert.

Se adauga zaharul, coaja de lamaie si vanilia si se mai da intr-un clocot.

Cum se serveste orezul cu prune uscate

Serveste orezul cu prune uscate cald, sau rece. Acesta poate fi servit atat ca fel principal (daca nu este foarte dulce) sau ca desert.

Sursa foto: bucatariairinei.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare