Cand ai pofta de ceva bun, poti pregati cativa biscuiti cu lapte batut . Se prepara foarte repede si sunt dietetici. Ii poti servi atat simpli, cat si cu dulceata sau gem.
Ingrediente pentru biscuiti cu lapte batut
- 200 ml lapte batut
- 250 grame faina
- 10 grame praf de copt
- 2 grame bicarbonat de sodiu
- 100 grame unt
- sare.
Cum se prepara biscuitii cu lapte batut
Intr-un bol amesteca faina ci praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea. Adauga untul si amesteca bine, pana obtii o compozitie asemanatoare unui pesmet mai grunjos.
Formeaza apoi un locsor in mijlocul aluatului si toarna laptele batut. Amesteca bine pana obtii un aluat omogen. Framanta apoi aluatul cateva minute.
Intinde aluatul pe o suprafata plana. Cu ajutorul unui pahar formeaza biscuiti rotunzi. Aseaza biscuitii pe o tava tapetata cu hartie de copt .
Da tava la cuptor pentru 15 - 20 de minute, pana capata o culoare aurie.
Cand sunt gata, scoate biscuitii de la cuptor si unge-i cu putin unt topit.
Cum se servesc biscuitii cu lapte batut
Biscutii cu lapte batut se servesc atat simpli, cat si cu dulceata.