Sorbetul de mandarine este un desert racoritor, usor e preparat. Poate fi pregatit si din suc de clementine sau portocale. Se serveste cu sosuri dulci de ciocolata sau caramel.
Ingrediente pentru sorbetul de mandarine
- 125 grame apa
- 150 grame zahar
- 50 grame miere
- 450 grame suc de mandarine
Cum se prepara sorbetul de mandarine
Combina apa cu zaharul intr-o cratita si lasa pe foc pana cand da in clocot. Da apoi focul mai mic si mai fierbe pana cand tot zaharul se dizolva. Adauga mierea, amesteca bine si apoi ia de pe foc. Adauga apoi si sucul de mandarine si lasa sa se raceasca complet.
Transfera totul intr-un recipient si da la frigider pentru doua ore. Amesteca apoi bine toata compozitia si mai da la rece pentru doua ore. Lasa apoi sorbetul la racit peste noapte, la congelator.
Inainte de a servi, scoate sorbetul la frigider, sa se inmoaie putin.
Cum se serveste sorbetul de mandarine
Sorbetul de mandarine se serveste cu sos de caramel si putina menta tocata pe deasupra.
Sursa foto: nytimes.com