Deserturi

#piscoturi #scortisoara #dovleac #unt #stafide #prajitura #caise #strudel

Strudel cu dovleac

Sturdelul cu dovleac este o prajitura potrivita in zilele racoroase de toamna. Are un gust si o aroma placuta, care iti va aduce aminte de copilarie. Il poti servi cu zahar pudra si un ceai fierbinte.
 

Ingrediente pentru strudelul cu dovleac
 

  • aluat
  • 100 grame caise tocate
  • 750 grame dovleac ras
  • 80 grame stafide
  • 70 grame zahar brun
  • 70 grame muguri de pin
  • 30 grame unt
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • 50 grame zahar vanilat
  • 10 grame scortisoara
  • 30 grame unt topit
  • 50 grame piscoturi maruntite
  • 1 galbenus
  • zahar pudra.


Cum se prepara strudelul cu dovleac
 

Intr-o cratita topeste zaharul si untul. Adauga dovleacul si amesteca incetisor. Adauga zeama de lamaie. Lasa pe foc 3 - 4 minute.

Adauga vanilia, scortisoara si coaja rasa de lamaie si mai lasa pe foc 5 minute.

Intinde aluatul si presara piscoturile maruntite. Amesteca mugurii de pin, caisele, stafidele si dovleacul.

Adauga compozitia peste aluat. Ruleaza apoi aluatul si aseaza intr-o tava de chec. Unge strudelul cu galbenusul de ou.

Da tava la cuptorul incins pentru 30 - 35 de minute.
 

Cum se serveste strudelul cu dovleac
 

Strudelul cu dovleac se serveste cu zahar pudra.

Pentru ocaziile festive, il poti servi cu o cupa de inghetata de vanilie si sirop de caramel.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului