Strudelul cu mere este intotdeauna o solutie potrivita pentru finalul unei mese, mai ales in anotimpul rece. Il poti pregati si atunci cand vrei ceva dulce, pe placul intregii familii.
Ingrediente pentru strudel de mere cu ricotta
- 2 mere decojite, taiate
- 70 gr zahar pudra
- 65 gr stafide
- 30 gr nuci taiate fin
- 1 1/2 linguri scortisoara macinata
- 300 gr ricotta degresata
- 8 foi de placinta
-
50 gr unt, topit.
Cum se prepara strudelul de mere cu ricotta
Incinge cuptorul la 180 grade Celsius si pune intr-o tava hartie de copt .
Amesteca merele, zaharul, stafidele, nucile si scortisoara intr-un castron. Adauga branza si amesteca iar.
Unge o foaie de placinta cu unt, adauga inca o foaie si repeta pana cand termini foile. Adauga umplutura de mere pe o margine, intinzand in linie dreapta. Ruleaza, inchide capetele si lipeste marginile cu putin unt sau ulei. Aseaza ruloul in tava si unge-l cu unt.
Da strudelul la cuptor pentru 30 de minute pana cand devine auriu.
Cum se serveste strudelul de mere cu ricotta
Se serveste cu zahar praf presarat pe deasupra. Se poate servi cald sau rece.
Sursa foto: romanianrecipes.wikia.com