Tarta cu ciocolata si pere este o prajitura gustoasa, potrvita pentru ocaziile festive. Se prepara rapid si are o aroma speciala. Se serveste cu zahar pudra si frisca . O poti servi si cu sos de caramel .
Ingrediente pentru tarta cu ciocolata si pere
- 75 grame zahar
- 20 grame cacao
- 80 grame nuci
- 50 grame ciocolata neagra
- 80 grame unt
- 1 ou
- aluat
- 3 pere
- 20 grame faina
- 20 grame crema de vanilie
- zahar pudra
-
frisca.
Cum se prepara tarta cu ciocolata si pere
Amesteca intr-un blender 50 grame de zahar cu cacao si nuci, pana obtii o pasta fina. Adauga ciocolata, 60 grame de unt si oul. Amesteca bine pana obtii o pasta.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt adauga aluatul. Da tava la rece.
Taie perele in felii subtiri si amesteca cu faina si zahar. Adauga crema de vanilie si amesteca bine.
Peste aluat adauga amestecul cu ciocolata. Peste ciocolata aseaza perele. Unge apoi perele cu restul de unt topit.
Da tava la cuptor pentru 15 minute la foc mare. Da apoi focul mai mic si mai lasa tarta inca 25 - 30 de minute.
Cum se serveste tarta cu ciocolata si pere
Tarta cu ciocolta si pere se serveste pudrata cu zahar si frisca.