Tarta cu nuci caramelizate este un desert decadent, plin de savoare. Caramelul dulce si delicios, nucile si migdalele crocante si aluatul crocant reprezinta o combinatie irezistibila. Tarta se serveste cu smantana sau frisca.
Ingrediente pentru tarta cu nuci caramelizate
aluat pentru placinta
250 grame zahar
50 ml apa
70 grame frisca
20 grame unt
10 grame miere
10 ml extract de vanilie
250 grame nuci tocata
50 grame migdale.
Cum se prepara tarta cu nuci caramelizate
Tapeteaza o tava rotunda cu aluatul de placinta si cresteaza cu furculita pe toata suprafata. Da la frigider pentru 15 minute. Da apoi tava la cuptor pana cand aluatul devine auriu, timp de 20 de minute.
Intr-o cratita pe foc amesteca zaharul cu apa. Lasa pe foc pana cand tot zahar se dizolva si incepe sa se caramelizeze. Adauga treptat si smantana pana cand caramelul devine fin si cremos. Adauga untul, mierea si vanilia. Amesteca bine.
Incorporeaza apoi si nucile si migdalele si amesteca bine. Toarna compozitia in tava cu aluat si da la cuptor pentru 20 de minute. Inainte de a servi, lasa sa se raceasca complet.
Cum se serveste tarta cu nuci caramelizate
Tarta cu nuci caramelizate se serveste cu smantana.