Deserturi

#retete tarta #retete pere #desert #tarta

Tarta de pere cu sos de ciocolata

Tarta de pere cu sos de ciocolata se prepara rapid si este ideal pentru momentele in care ai musafiri neasteptati. Este gustoasa si aromata, potrivita pentru zilele de toamna.


Ingrediente pentru tarta de pere cu sos de ciocolata

 

  • aluat pentru tarta
  • 5 pere
  • 20 grame unt topit
  • 1 ou batut
  • 50 grame gem de caise


Pentru sos:

  • 150 ml smantana
  • 50 grame unt
  • 75 grame ciocolata neagra tocata


Cum se prepara tarta de pere cu sos de ciocolata


Incinge cuptorul la 200 de grade. Intinde aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Da la frigider pentru cateva minute.

Taie perele pe jumatate, indeparteaza semintele si apoi feliaza. Aseaza apoi feliile de pere peste aluat, unge cu unt si oul batut. Da tava la cuptor pentru 30 de minute. Intr-o cratita, incalzeste gemul si cand scoti tarta din cuptor unge-o cu gemul cald.

Pentru sos, la baie marina incalzeste si amesteca toate ingredientele pana cand obtii un sos catifelat. Toarna apoi peste tarta.


Cum se serveste tarta de pere cu sos de ciocolata


Tarta de pere cu sos de ciocolata se serveste ca atare.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului