O prajitura deosebita, cu care sa-ti uimesti musafii, este tarta cu smochine . Dureaza cam 20 de minute sa o faci si va fi gata intr-o ora.
Ingrediente pentru tarta de smochine
- 8 smochine proaspete
- 1 cana alune decojite si prajite
- 2 linguri faina
- ½ cana zahar pudra
- 1 ou
- 1 albus de ou
- 2 linguri unt nesarat, topit si racit
- 1 lingura brandy
- 2 linguri coaja rasa de lamaie
- ulei
Cum se prepara tarta de smochine
Incalzeste cuptorul la 210 grade Celsius.
Ia 8 dintre smochine si taiele bucatele (3/4).
Ia blenderul si mixeaza alunele pana cand acestea devin foarte fine.
Ia jumatate de cana de zahar si pune faina si amesteca-le. Adauga alunele si amesteca-le si pe ele. Pune apoi albusul de ou, untul, brandy-ul si coaja de lamaie. Amesteca bine. Peste smochine adauga aluatul si amesteca.
Unge cu ulei tava pentru tarta si intinde apoi aluatul in mod uniform.
Restul de smochine (cele 2 ramase), ia-le si taie-le in bucatele mici (5, 6 feliute). Aranjeaza-le apoi peste tarta.
Tava de tarta se aseaza apoi peste o foaie de copt. Se lasa la cuptor pana cand tarta devine aurie, in jur de 30-40 de minute. Apoi se scoate si se raceste.
Cum se serveste tarta cu smochine
Se serveste cu zahar pudra pe deasupra.