Tartele cu cirese si mascarpone sunt usor de preparat si foarte savuroase. Sutn ideale pentru sezonul cald, atunci cand ai invitati la masa . Le poti prepara in avans si apoi depozita in loc racoros.
Ingrediente pentru tartele cu cirese si mascarpone
- 225 grame faina
- 40 grame zahar pudra
- 180 grame unt
- 100 grame cirese
- 300 grame smantana
- 200 grame mascarpone
- 2 ml extract de vanilie
- fulgi de migdale.
Cum se prepara tartele cu cirese si mascarpone
Intr-un bol amesteca faina cu untul si jumatate din zaharul pudra. Amesteca bine. Adauga o lingura de apa rece si mai amesteca cateva minute. Inveleste apoi aluatul intr-o folie de plastic si da la rece pentru 30 de minute.
Unge cu unt cateva forme de minitarte. Acopera fiecare forma cu aluat. Da formele cu aluat la rece pentru inca 15 minute.
Da apoi tartele la cuptor pentru 15 minute. Lasa-le sa se raceasca.
Scurge ciresele, pastrand siropul pe care l-au lasat. Intr-un bol amesteca smantana bine. Adauga apoi branza mascarpone , restul de zahar pudra si vanilia. Amesteca pana toate ingredientele sunt bine combinate. Umple tartele cu aceasta crema.
Pudreaza tartele si aseaza deasupra ciresele.
Cum se servesc tartele cu cirese si mascarpone
Tartele cu cirese si mascarpone se servesc garnisite cu fulgi de migdale si sirop.