Ingrediente pentru prajitura cu mere si crema de branza
Pentru umplutura de crema de branza:
- 225g crema de branza pentru prajituri
- 50g unt, la temperatura camerei
- 10g zahar
- 1 ou
- 2 linguri faina
- 1 lingurita vanilie
Pentru blatul de mere:
- 400g faina
- 200g zahar alb
- 200g zahar brun
- 2 lingurite scortisoara
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita mix de condimente (scortisoara,nucsoara, cuisoare, cardamom)
- 3 oua
- 350 ml suc de mere
- 1 lingurita vanilie
- 3 mere Granny Smith, tocate cubulete marunte
- Glazura de caramel (optional)
Cum se prepara cu mere si crema de branza
Adauga intr-un bol pentru mixer crema de branza, untul si zaharul. Mixeaza pana cand obtii o compozitie omogena si spumoasa. Adauga apoi oul, faina si vanilia si continua sa mixezi pana la omogenizare.
Preincalzeste cuptorul la 180oC.
Intr-un bol incapator adauga faina, zaharul alb, zaharul brun, scortisoara, sarea, praful de copt si mixul de condimente. Amesteca usor pentru a se combina.
Intr-un alt vas bate ouale pana la omogenizare. adauga peste sucul de mere si vanilia si continua sa amesteci. Toarna acest amestec peste cel de faina, impreuna cu cuburile de mere. Amesteca totul pana obtii un aluat omogen.
Intr-o tava tapetata cu unt sau hartie de copt, adauga doua treimi din aluat. Peste acesta, din loc in loc, adauga cate o lingura din crema de branza, pana termini compozitia. Niveleaza usor crema cu ajutorul unui cutit.
La final adauga restul de aluat si introdu prajiutura in cuptor pentru 60-75 de minute, sau pana cand trece testul scobitorii.
Cand este gata, scoate tava din cuptor si asaz-o pe un gratar pentru a se raci. Scoate prajitura din tava dupa 15-20 de minute. Scoate apoi prajitura si las-o pe un gratar pentru a se raci complet, fara ca partea de jos sa se abureasca.
Cand s-a racit complet adauga glazura de caramel peste aceasta, sau decoreaz-o cu orice altceva doresti.
Sursa foto: myrecipes.com