Tiramisu cu cirese este un desert decadent si savuros. Este potrivit pentru ocaziile festive, in special in sezonul cald. Pentru un plus de prospetime , poti lasa prajitura la rece peste noapte.
Ingrediente pentru tiramisu cu cirese
- 200 grame piscoturi
- 160 grame cirese
- 60 grame zahar
- 250 ml apa
- 250 grame mascarpone
- 175 grame frisca
- 60 ml lapte dulce condensat
- rom.
Cum se prepara tiramusu cu cirese
Pentru sirop fierbe ciresele cu zaharul si apa timp de 10 - 15 minute, pana cand tot zaharul se dizolva. Lasa apoi sa se raceasca la temperatura camerei.
Intr-un bol amesteca branza mascarpone cu frisca si laptele condensat. Amesteca bine, pana obtii o crema omogena.
Inmoaie apoi piscoturile in siropul de cirese. Aseaza apoi jumatate din piscoturi intr-o tava. Deasupra piscoturilor aseaza crema mascarpone. Peste branza presara ciresele din sirop.
Stropeste cu putin rom. Deasupra adauga restul de piscoturi si crema mascarpone.
Cum se serveste tiramisu cu cirese
Tiramisu cu cirese se serveste ca atare.