Deserturi

#ciocolata #cirese #ciocolata alba #tort cirese #tort de cirese

Tort cu cirese si ciocolata alba

Pentru ca este sezonul cireselor si al capsunilor, poti profita din plin de aceste fructe delicioase. Pentru un desert savuros, care ii va incanta pe invitatii tai, iti recomandam un tort cu cirese, invelit cu ciocolata alba.


Ingrediente:

  • 160 g ciocolata cu lapte de calitate
  • 180 g faina alba
  • 2 lingurite de praf de copt
  • 150 g zahar alb
  • 150 g unt moale
  • 3 oua
  • 3 linguri de lapte
  • 1 banana
  • 210 g ciocolata alba
  • 410 g cirese curatate
  • 15 cirese necuratate
  • 250 g mascarpone
  • 3 linguri de smantana


Cum se prepara:

Amesteca intr-un castron mare faina cu praful de copt, cu zaharul, untul, ouale si laptele, aproximativ 4 minute. Rade jumatate din ciocolata cu lapte, iar jumatate rupe-o bucatele. Adauga in compozitia de faina si banana pasata, si ciocolata cu lapte. Pune compozitia intr-o tava unsa cu unt si las-o la cuptor 25 de minute.

Taie blatul in trei felii. Topeste ciocolata alba la bain-marie, las-o sa se raceasca putin si trece prin ea ciresele. In restul de ciocolata, adauga mascarpone si smantana si amesteca bine pana obtii o compozitie cremoasa. Pastreaza putin din crema pentru decor, apoi umple fiecare felie de blat cu crema. Peste ultimul strat adauga crema si cirese glazurate.


Cum se serveste:

Tortul cu cirese si ciocolata alba se serveste dupa ce a stat cateva ore la rece.

Sursa foto: tumblr.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete