Ingrediente pentru tortul cu lamaie si budinca
- 500 g mix pentru tort de lamaie
- 300 g de mandarine conservate
- 1/2 ceasca de smantana
- 4 oua
- 1 pachet de budinca de vanilie instant
- 600 g de ananas conservat
- 250 g frisca
Cum se pregateste tortul cu lamaie si budinca
Intr-un bol mare, amesteca mixul pentru tort, mandarinele cu suc cu tot, smantana si ouale pana cand compozitia devine cremoasa. Unge si presara cu faina o tava si aseaza compozitia in ea. Pune-o la cuptorul preincalzit la 175 de grade si las-o la copt 25-30 de minute. Poti verifica daca este coapta folosind o scobitoare.
Amesteca ananasul cu mixul de budinca intr-un bol mediu si adauga si frisca si continua sa mesteci pana cand crema se omogenizeaza. Acopera blatul cu aceasta crema si pune tortul la racit pentru cateva ore.
Cum se serveste tortul cu lamaie si budinca
Tortul cu lamaie si buninca poate fi decorat cu coaja de lime, pentru intensificarea gustului proaspat. Poti servi acest desert aromat alaturi de o ceasca de ceai rooibos.
Sursa foto: applecrumbles.com