Tortul cu nuca de cocos este un desert rafinat, ideal pentru mesele festive. Se prepara usor si este foarte gustos.
Ingrediente pentru tortul cu nuca de cocos
- 300 grame unt
- 400 grame zahar
- 5 oua
- 10 ml extract de vanilie
- 10 ml extract de migdale
- 350 grame faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 200 ml lapte
- 120 grame nuca cocos
- un praf de sare
Pentru glazura:
- 400 grame crema branza
- 100 grame unt
- 1 lingurita extract de vanilie
- 1 lingurita extract de migdale
- 180 grame nuca de cocos
- 450 grame zahar pudra
Cum se prepara tortul cu nuca de cocos
Mixeaza untul cu zaharul pana obtii o crema pufoasa. Adauga pe rand ouale, amestecand bine dupa fiecare. Incorporeaza apoi esentele.
Amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea si adauga treptat peste crema. Dupa ce ai incorporat toata faina adauga laptele si nuca de cocos. Toarna compozitia intr-o tava si da la cuptor pentru 60 de minute.
Pentru glazura amesteca toate ingredientele intr-un bol. Cand blatul s-a racit, taie-l in doua parti egale si unge-l cu crema. Decoreaza apoi tortul cu nuca de cocos.
Cum se serveste tortul cu nuca de cocos
Tortul cu nuca de cocos se serveste la temperatura camerei, alaturi de un pahar cu sampanie.
Sursa foto: namelymarly.com