Deserturi

#carrefour #retete Carrefour #tort #visine #tort cu visine

Tort cu visine

Tort cu visine

 

Ingrediente

Blat

  • 175 g ciocolata neagra sau cu lapte
  • 5 oua Carrefour (albusurile separate de galbenusuri)
  • 175 g zahar fin Carrefour
  • 2 linguri apa fierbinte
  • 3 linguri visinata sau Cointreau

Crema

  • 150 ml frisca lichida, nebatuta (29 – 35% grasime)
  • 150 ml iaurt fara zer Carrefour
  • 400 g cirese negre fara samburi, din compot
  • 75 g zahar fin

Glazura

  • 175 g ciocolata neagra Carrefour
  • 50 g unt
  • 175 g zahar pudra Carrefour
  • 2 linguri lapte
  • fulgi de ciocolata rasa Carrefour, pentru decorat


Mod de preparare Tort cu visine

Topiti ciocolata intr-o craticioara/ibric neaderente, tinut deasupra unei cratite cu apa care fierbe la foc mic. Bateti albusurile de ou pana s-au intarit. Frecati galbenusurile cu zaharul, intr-un recipient separat. Incorporati treptat ciocolata topita si apa fierbinte in crema de galbenusuri, amestecand continuu. Incorporati albusurile. Turnati compozitia intr-o forma rotunda, cu fundul detasabil, unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt. Coaceti timp de cca 15 minute la foc potrivit (175 - 200 grade C) pana ce la suprafata s-a format o crusta. Scoateti din cuptor, acoperiti forma cu hartie pergament peste care puneti un servet umed si lasati sa se raceasca compozitia in forma. Cand s-a racit scoateti pandispanul din forma si taiati-l in 3 straturi.

Bateti frisca lichida cu zaharul, folosind mixerul, 3 - 5 minute, pana se intareste. Incorporati iaurtul, frecat bine si el. Taiati in sferturi sau jumatati ciresele din compot.

Stropiti cu visinata fiecare strat de pandispan, intindeti ½ din crema de frisca, presarati ½ din cirese, potriviti deasupra un al doilea strat de pandispan, intindeti restul de crema si cirese si acoperiti cu ultimul strat de pandispan. Neteziti laturile cu un cutit cu lama lata si varf rotunjit.

Pentru glazura puneti untul la incalzit, cand s-a topit adaugati ciocolata si amestecati pana se topeste. Adaugati zaharul pudra si laptele si amestecati pana se omogenizeaza. Turnati glazura pe suprafata tortului, in asa fel incat sa imbrace si marginile si formati vartejuri cu ajutorul aceluiasi cutit cu lama lata si varful rotunjit. Decorati cu fulgi de ciocolata si lasati la frigider.

Carrefour va ureaza pofta buna!




  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele