Tortul de clatite cu ciocolata si zmeura se prepara foarte repede si este gustos si aromat. Il poti prepara atunci cand ai multi invitati. Se serveste cu zmeura proaspata si putina frisca.
Ingrediente pentru tortul de clatite cu ciocolata si zmeura
- 300 ml smantana lichida
- 100 grame ciocolata neagra tocata
- 400 grame branza ricotta
- 150 grame zahar
- 16 clatite
- 300 grame zmeura.
Cum se prepara tortul de clatite cu ciocolata si zmeura
Intr-o cratita topeste la bain marie ciocolata neagra impreuna cu smantana.
Amesteca pana cand ciocolata se topeste complet si obtii o crema fina.
Lasa apoi deoparte sa se raceasca complet.
Cu un mixer amesteca branza ricotta si zaharul. Tot cu mixerul amesteca bine crema de ciocolata pana se intareste.
Adauga cateva linguri din compozitia de ciocolata peste branza ricotta. Amesteca bine.
Adauga apoi restul de ciocolata si amesteca bine.
Pe doua platouri aseaza cate 7 clatite si unge-le cu cate 2 linguri din compozitia cu ricotta si ciocolata. Peste cele 7 clatite adauga o clatita neunsa.
Peste clatita neunsa toarna jumatate din crema care a ramas. Deasupra adauga jumatate din zmeura. Peste zmeura aseaza celelalte 8 clatite.
Deasupra toarna restul din crema. Orneaza cu restul de zmeura. Pudreaza cu putina cacao.
Cum se serveste tortul de clatite cu ciocolata si zmeura
Tortul de clatite cu ciocolata si zmeura se serveste ca atare.