Daca sarbatoresti o zi de nastere cu siguranta tortul nu poate lipsi din meniu. Poti sa inlocuiesti retetele traditionale cu crema de ciocolata si sa incerci ceva mai racoritor, cu fructe.
Ingrediente pentru tort de fructe
- Pentru blat:
- 6 oua
- 150 grame zahar
- 1 praf de copt
- 160 grame faina
- otet
- sare
2. Pentru crema:
- 1 praf de budinca
- 25 grame zahar
- 270 ml lapte
- 300 grame frisca
- vanilie
3. Pentru sirop:
- Suc de fructe
4. Pentru decor:
- Kiwi
- Banane
- Jeleu
- Capsuni
-
200 grame frisca vegetala
Cum se prepara tortul de fructe
Blatul se realizeaza dupa reteta obisnuita. Se pune la fiert laptele si cand da in clocot se pune budinca dizolvata in putina apa rece, zaharul si se amesteca bine pana se ingroasa. Se lasa la racit si se amesteca bine cu frisca batuta.
Se imparte in trei foi blatul si se insiropeaza. Pe fiecare foaie se pune crema de vanilie. Pe ultimul strat, de deasupra se pune mai putina crema. Se aseaza fructele dupa preferinta.
Se toarna jeleu si se introduce la rece pt 10 min.
Cum se serveste tortul de fructe
Se decoreaza tortul cu frisca batuta.
Se serveste rece.
Reteta oferita de www.bucataria-romaneasca.ro.