Impresioneaza-ti invitatii la petrecerea organizata cu ocazia Anului Nou si pregateste un desert delicios: tort cu ciocolata si caramel, la care adaugi putina sare.
Ingrediente tort cu ciocolata si caramel
75 g biscuiti digestivi (homemade);
85 g unt topit;
400 g caramel (400 zahar tos, 2 linguri de miere, 100 g unt sarat, 120 ml smantana dulce si 60 ml smantana grasa);
1 lingurita sare de mare;
300 g cicolata, 70% cacao;
frisca;
25 g zahar pudra;
trufle de cicocolata;
2 lingurite extract de vanilie.
Cum se prepara tortul cu ciocolata si caramel
Tapeteaza o forma de tort cu hartie de copt si zdrobeste biscuitii intr-un vas. Amesteca-i cu untul topit si raceste compozitia timp de 10 minute. Presara putina sare de mare si continua sa lasi la rece.
Topeste ciocolata la bain marie si lasa la racit apoi, oprind focul. Adauga zaharul praf si vanilia.
Pune compozitia de biscuiti in tava de tort si apoi adauga mixtura de ciocolata, numai pe margine. Ai grija sa asezi caramelul in mijloc, dupa care acopera-l cu restul de ciocolata. Da la rece cateva ore. Orneaza cu trufele de ciocolata si cu frisca dupa bunul plac. Presara cateva cristale de sare de mare.
Cum se serveste tortul cu ciocolata si caramel
Serveste tortul de ciocolata si caramel alaturi de un pahar de sampanie pentru a te bucura din plin de gustul savuros al ciocolatei si al sosului de caramel.
Foto:recipeyum.com.au