Ingrediente:
Pentru merengue
- 4 albusuri
- 180 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 3 lingurite amidon din porumb
- 1 lingurita otet de mere
- ½ lingurita suc de lamaie
Pentru crema
- 250 g smantana pentru frisca
- 2 lingurite zahar pudra
- 200 g capsuni si zmeura
Mod de preparare
Deseneaza doua cercuri pe o hartie de copt, cu diametrul cat tava in care faci prajitura. Pentru merengue, mixeaza zaharul si zaharul vanilat si ia trei linguri pe care sa le amesteci cu amidonul, apoi le lasi deoparte.
Restul de zahar combina-l cu albusurile si cu zeama de lamaie, pana cand obtii o spuma pufoasa. Adauga putin cate putin zaharul si mareste viteza pana cand se intareste. La final, adaugi amestecul de zahar cu amidon si otetul. Omogenizezi totul cu o lingură, de sus in jos. Spuma obtinuta o pui pe tava cu hartie de copt. Coci merengue 1-1,30 ora la 100 ºC. Merengue e gata atunci cand e crocant la exterior si moale in interior. Il lasi sa se raceasca pe hartia de copt.
Intre timp, prepari crema. Mixezi smantana rece impreuna cu zaharul pana obtii o crema pufoasa.Pe un platou, intre cele doua blaturi de merengue pui crema. Decorezi tortul cu capsuni si zmeura.