Deserturi

#tort pavlova #masa de Revelion #tort Revelion #deserturi #revelion

Tort Pavlova, perfect pentru masa de Revelion

Vrei sa prepari un tort delicios pentru a impresiona invitatii de Revelion? Iti recomandam un tort simplu dar foarte rafinat, demn de un adevarat mastechef. Poate fi preparat chiar si de amatori!

Ingrediente pentru tortul Pavlova

  • 6 albusuri
  • 300 grame zahar
  • 600 grame smantana pentru frisca
  • 1 kg dulce de leche
  • 3-4 banane
  • sare
  • o fiola esenta de vanilie

Cum se prepara tortul Pavlova

Intr-un bol, amesteca albusurile de ou cu un praf de sare, pana cand obtii o spuma consistenta. Adauga apoi treptat si zaharul mixand foarte bine pana and acesta se topeste. La final adauga o fiola de esenta de vanilie.

Adauga jumatate din compozitia de bezea intr-o tava tapetata cu hartie de copt si restul intr-o alta tava de aceeasi dimensiune. Coace bezeaua timp de 24 de minute, sau pana cand devine usor aurie la suprafata. Lasa apoi bezeaua sa se raceasca in cuptor.

Sperata, intr-un bol bate smantana foarte bine pana obtii o frisca consisenta. Intr-un alt bol adauga jumatate din cantitatea de dulce de leche si amesteca cu jumatate din cantitatea de frisca.

Pe un platou asaza o foaie de bezea si adauga frisca amestecata cu dulce de leche. Presara apoi bananele si adauga restul compozitiei de dulce de leche. Pune si blatul al doilea si orneaza totul cu frisca. Decoreaza tortul dupa preferinte. Depoziteaza-l in frigider pana in momentul servirii.

Cum se serveste tortul Pavlova

Serveste tortul rece alaturi de un pahar de sampanie.

Sursa foto: cakes4wedding.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului