Continua zilele festive de Sfanta Maria cu un tort rusesc cu vodka si lichior de cafea, un mix de arome explozive si bogate, excelent de servit la cafea sau dupa o cina copioasa.
Ingrediente pentru tortul rusesc cu vodka:
- 1 pachet de praf pentru aluat de tort
- 1 pachet de budinca instant de ciocolata
- 4 oua
- 1/2 cana zahar cristal
- 100 ml ulei vegetal
- 25 ml vodka
- 50 ml lichior cu aroma de cafea
- 3/4 cana apa
- 1 cana zahar tos
- capsuni pentru ornat
- dressing de ciocolata alba + neagra
Cum se prepara tortul rusesc cu vodka:
Preincalzeste cuptorul la 175 de grade Celsius, apoi unge cu ulei o forma rotunda pentru tort si presara deasupra faina. Intr-un bol separat, amesteca praful pentru aluat, praful de budinca, ouale, zaharul alb, uleiul, vodka, 25 ml lichior si apa. Mixeaza bine ingredientele, apoi toarna compozitia in forma de copt si lasa totul la cuptor timp de 40 de minute.
Prepara apoi o glazura din 25 ml de lichior si jumatate de cana de zahar tos. Rastoarna tortul pe platou si inteapa-l cu o furculita de cateva ori. Acopera-l cu glazura si presara zaharul tos ramas.
Cum se serveste tortul rusesc cu vodka:
Tortul rusesc se serveste cu capsuni proaspete asezate deasupra si ornat cu dressing de ciocolata in doua culori.
Sursa foto: allrecipes.com