Ingrediente pentru tortul rapid de ciocolata cu vin rosu
- 230 g zahar
- 4 oua
- 130 ml vin rosu
- 1 plic praf de copt
- 1 lingurita extract de vanilie
- 500 g faina
- 110 g unt
- 4 linguri pudra de cacao
- 300 g fulgi de ciocolata
- un praf de sare
- coaja de la o portocala
- esenta de rom
Cum se prepara tortul rapid de ciocolata cu vin rosu
Preincalzeste cuptorul la 180oC si tapeteaza o tava pentru tort cu hartie de copt.
Intr-un bol incapator adauga untul, ouale, sarea si zaharul si mixeaza-le cu ajutorul mixerului pana obtii o crema omogena.
Adauga fulgii de ciocolata si extractul de vanilie si continua sa amesteci. Separat, amesteca faina cu praful de copt, apoi incorporeaza-le treptat in compozitia cremoasa. Adauga apoi coaja de portocale si incorporeaza vinul. La final adauga si cacaoa.
Toarna aluatul obtinut in tava si coace-l timp de 60 de minute la foc mediu.
Lasa tortul sa se raceasca si decoreaza-l cu zahar prudra si fructe, dupa preferinte.
Cum se serveste tortul rapid de ciocolata cu vin rosu
Serveste tortul rapid de ciocolata cu vin rosu rece, alaturi de putina frisca sau topping de ciocolata.
Sursa foto: smittenkitchen.com