Deserturi

#desert #tort #tiramisu #tort tiramisu #retete tort

Tort tiramisu de Sfantul Andrei

Tortul tiramisu de Sfantul Andrei este delicat, gustos si foarte aromat. Este ideal pentru evenimentele festive si se serveste rece.


Ingrediente pentru tort tiramisu de Sfantul Andrei

  • 100 grame zahar
  • 75 grame migdale
  • 350 grame piscoturi
  • 125 ml cafea
  • 80 ml vin Marsala
  • 50 grame zahar brun
  • 500 grame mascarpone
  • 45 grame zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • pudra de cacao


Cum se prepara tortul tiramisu de Sfantul Andrei

Intr-o cratita topeste zaharul pana cand se caramelizeaza. Ia de pe foc si adauga migdalele. Amesteca si lasa deoparte 10 minute, dupa care zdrobesti migdalele.

Intr-un bol amesteca cafeaua cu vinul si zaharul brun. In alt bol amesteca mascarpone, zaharul pudra si vanilia.

Pe un platou pune un strat de piscoturi, unge cu cafea si adauga un strat de mascarpone. Continua apoi cu restul de ingrediente.

La final unge tortul cu crema mascarpone. Pe margine tapteaza cu migdalele caramelizate zdrobite. Pe deasupra presara pudra de cacao.


Cum se serveste tortul tiramisu de Sfantul Andrei

Tortul tiramisu de Sfantul Andrei se serveste rece, alaturi de un pahar de vin.

Sursa foto: taste.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete