Ingrediente pentru tortul Tres Leches
- 1 ceasca de zahar
- 5 oua
- 1/3 ceasca de lapte
- 1 lingurita de esenta de vanilie
- 1 ceasca de faina
- 1 1/2 lingurita de praf de copt
- 400 g de lapte condensat indulcit
- 350 g lapte praf
- 1 pahar de smantana lichida pentru frisca
- 10 cirese
Cum se prepara tortul Tres Leches
Unge cu unt si acopera cu faina o tava inalta.
Amesteca galbenusurile de ou cu 3/4 ceasca de zahar. Adauga laptele, esenta de vanilie, faina si praful de copt. Intr-un alt bol, amesteca albusurile si adauga zaharul ramas. Incorporeaza bezeaua in amestecul cu galbenusuri, adauga-le in tava pregatita si coace blatul timp de 40-50 de minute la o temperatura de 170 de grade.
Amesteca laptele condensat cu cel praf si cu un sfert din cantitatea de smantana pentru frisca si adauga crema la frigider. Dupa ce crema s-a racit complet, intinde-o deasupra blatului. Ai grija ca blatul sa fie si el rece (la temperatura camerei), in caz contrar crema se va topi. Deasupra cremei toarna smantana pentru frisca ramasa. Decoreaza cu cirese.
Cum se serveste tortul Tres Leches
Poti servi acest minunat desert alaturi de o cafea sau de un ceai rooibos.
Sursa foto: pixelatedcrumb.com