Aceasta reteta te invata sa pregatesti un tort delicios vegan cu avocado si ciocolata ganache cu ajutorul caruia iti vei impresiona toti musafirii!
Ingrediente pentru tortul vegan cu avocado si ciocolata ganache
- 85 g de ciocolata neagra;
- 160 g de cafea, proaspat macinata;
- 400 g de faina;
- 60 g zahar granulat;
- 130 g zahar brun;
- 135 g praf de cacao, neindulcit;
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu;
- 1/2 lingurita sare;
- 60 ml ulei canola;
- 1/2 avocado mare, copt, facut piure;
- 1 si 1/2 lingurita extract de vanilie;
- 190 ml de lapte de soia neindulcit;
- 130 g de fulgi de ciocolata vegana.
Pentru ciocolata ganache
- 220 g ciocolata neagra, tocata marunt;
- 140 ml lapte de nuca de cocos.
Cum se prepara tortul vegan cu avocado si ciocolata ganache
Tapeteaza o tava de tort cu ulei vegetal si preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Intr-o tigaie, la foc mic, amesteca cele 85 g de ciocolata neagra cu cele 160 g de cafea.
Intr-un vas separat, bate bine fructul de avocado, uleiul si vanilia. Adauga compozitia de ciocolata si cafea impreuna cu laptele de soia. Continua sa amesteci, dupa care adauga si restul componentelor uscate. La final, incorporeaza si fulgii de ciocolata. Da compozitia la cuptor timp de 40 de minute.
Pentru ciocolata ganache trebuie sa topesti laptele de nuca de cocos impreuna cu ciocolata neagra. Toarna compozitia peste tortul obtinut.
Cum se serveste tortul vegan cu avocado si ciocolata ganache
Serveste tortul vegan cu avocado si ciocolata ganache alaturi de un smoothie delicios de fructe de padure.
Sursa foto: ambitiouskitchen.com