Ingrediente pentru tortul vegan cu ciocolata
- 1 1/2 ceasca de faina
- 1 ceasca de zahar
- 1/4 ceasca de cacao
- 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
- 1/2 lingurita de sare
- 1/3 ceasca de ulei vegetal
- 1 lingurita de esenta de vanilie
- 1 lingurita de otet de vin alb
- 1 ceasca de apa
- 1 tub de frisca vegetala
Cum se prepara tortul vegan cu ciocolata
Unge o tava cu margarina sau cu unt vegetal. Amesteca faina, zaharul, pudra de cacao, bicarbonatul de sodiu si sarea. Adauga uleiul, esenta de vanilie, otetul din vin si apa si amesteca bine, pana cand compozitia devine omogena.
Pune aluatul in tava si coace-l la 175 de grade timp de 45 de minute. Dupa ce s-a racit tortul, decoreaza-l cu frisca vegetala.
Cum se serveste tortul vegan cu ciocolata
Poti servi tortul de post cu ciocolata alaturi de un pahar de lapte de soia incalzit si indulcit cu miere sau alaturi de o cafea tare.
Foto: askchefdennis.com