Ingrediente pentru tortul ombre
- 325 g de faina
- 25 g de malai
- 4 1/2 lingurite de praf de copt
- 1/2 lingurita de sare
- 225 g de unt
- 400 g de zahar pudra
- 1 lingurita de esenta de vanilie
- 2 lingurite de esenta de migdale
- 5 oua
- 300 ml de lapte
- 300 g de unt
- 625 g de zahar pudra
- 450 g de branza cremoasa
- 300 g de dulceata de zmeura fara samburi
- colorant alimentar pasta, de culoare rosie
Cum se prepara tortul ombre
Amesteca intr-un bol de marime medie faina, malaiul, praful de copt si sarea. Intr-un alt bol pune untul si amesteca-l cu cele 400 g de zahar pudra. Incorporeaza mixul de faina in bolul cu unt si adauga esentele de vanilie si de migdale.
Bate albusurile de ou si incorporeaza-le treptat in aluat, adaugand ulterior laptele. Imparte aluatul in 2 parti egale si coace-l in 2 tavi unse cu unt in cuptorul preincalzit la 170 de grade, timp de 25-30 de minute.
Pentru glazura, amesteca untul pana cand se inmoaie si adauga zaharul pudra. Dupa ce textura a devenit pufoasa, adauga branza cremoasa si o jumatate din cantitatea de dulceata de zmeura. Pune un strat de glazura intre cele doua blaturi.
Cantitatea ramasa de glazura va trebui impartita in 3 boluri, in care vei adauga cantitati diferite de pasta de colorat, pentru a obtine nuante diferite de rosu. Foloseste un pos pentru a decora tortul in cele 3 culori. Foloseste-ti imaginatia pentru a-i face orice model iti doresti.
Cum se serveste tortul ombre al lui Edd kimber
Tortul ombre al lui Edd Kimber este un desert pufos si aerat, care se potriveste de minune cu un milkshake de fructe. Poti opta tot pentru o aroma de zmeura si in cazul shake-ului.
Foto: butterheartssugar.blogspot.com