Mai ai cozonac de la Craciun? Daca nu-ti mai face cu ochiul, nu-l arunca! Chiar daca nu mai este la fel de pufos, cozonacul poate fi transformat cu usurinta intr-un tort delicios!
Ingrediente:
- un cozonac
- visine din dulceata
- 200 grame unt
- zeama si coaja de la o lamaie
- 150 grame zahar pudra
- o ceasca de lapte indulcit
- 100 grame cacao
Mod de preparare:
Taie cozonacul pe lungime sau felii, dupa preferinta, si insiropeaza-l cu laptele putin indulcit.
Separat, bate untul spuma cu zaharul pudra, apoi adauga cacao. Adauga treptat si zeama de lamaie, si coaja acesteia. Umple cozonacul jumatate din aceasta crema, iar cealalta jumatate foloseste-o pentru a-l decora. Deasupra orneaza-l cu visinile din dulceata.
Sursa: retete-gustoase.ro, adevarul.ro,
Sursa foto: divainbucatarie.ro