Zabaglione este un desert italienesc cu ou, zahar si vin dulce care poate fi transformat intr-un preparat aromat de vara gratie delicioaselor capsune. Iata reteta!
Ingrediente pentru zabaglione cu capsune:
- 225 ml frisca lichida
- 8 galbenusuri de ou
- 225 g zahar pudra
- 125 ml vin dulce, de desert
- 500 g capsune feliate
Cum se prepara zabaglione cu capsune:
Intr-un vas incapator, bate frisca lichida pana cand obtii un amestec consistent. Pune vasul deoparte.
Ia un alt recipient in care adaugi galbenusurile, zaharul si vinul. Pune recipientul deasupra unui vas cu apa clocotita si amesteca ingredientele cu un mixer pana obtii o crema groasa si pufoasa.
Ia recipientul de pe oala cu apa fierbinte si continua sa amesteci pana cand compozitia se raceste. Adauga frisca batuta.
La final, adauga capsunele feliate si amesteca usor.
Cum se serveste zabaglione cu capsune:
Desertul se serveste garnisit cu bucati de capsune si zahar pudra.
Sursa foto: allaboutyou.com