Deserturi

#zabaglione #capsune #desert #zabaglione cu capsune #desert italienesc

Zabaglione cu capsune

Zabaglione este un desert italienesc cu ou, zahar si vin dulce care poate fi transformat intr-un preparat aromat de vara gratie delicioaselor capsune. Iata reteta!


Ingrediente pentru zabaglione cu capsune:

  • 225 ml frisca lichida
  • 8 galbenusuri de ou
  • 225 g zahar pudra
  • 125 ml vin dulce, de desert
  • 500 g capsune feliate


Cum se prepara zabaglione cu capsune:

Intr-un vas incapator, bate frisca lichida pana cand obtii un amestec consistent. Pune vasul deoparte.

Ia un alt recipient in care adaugi galbenusurile, zaharul si vinul. Pune recipientul deasupra unui vas cu apa clocotita si amesteca ingredientele cu un mixer pana obtii o crema groasa si pufoasa.

Ia recipientul de pe oala cu apa fierbinte si continua sa amesteci pana cand compozitia se raceste. Adauga frisca batuta.

La final, adauga capsunele feliate si amesteca usor.


Cum se serveste zabaglione cu capsune:

Desertul se serveste garnisit cu bucati de capsune si zahar pudra.

Sursa foto: allaboutyou.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare